Valmistus- ja lisäaineet

Laktaatti-asetaattiseokset

LogoCouleurGalactic_RGB

 

 

 

 

 

 

 

 

Maitohappo ja etikkahappo ovat olleet jo vuosituhansia käytetyimpiä säilyvyyden paranteita.  Molemmat ovat luonnollisia ja turvallisia lisäaineita, jotka soveltuvat monentyyppisiin elintarvikkeisiin. Maitohapon ja etikkahapon jatkojalosteet laktaatti-asetaattiseokset ovat nykypäivän keino parantaa säilyvyyttä ja ylläpitää tuoteturvallisuutta. Laktaatti-asetaattiseokset ovat tunnetusti tehokkaita mikrobikasvun ehkäisijöitä ja erityisen tehokkaita Listeria monocytogenes-bakteeria vastaan. Käy tutustumassa tuotteisiimme päämiehemme kotisivuilla.

ItalgelatineLogo_CMYK

Liivatteet

Italgelatine valmistaa sika- ja nautaliivatteita liha-, makeis- ja meijeri- ym. elintarviketeollisuudelle. Liivatteen muodostaman hyytelön kovuus mitataan Bloom-asteikolla ja yleisimmät varastotuotteemme ovat Bloom-luvultaan 220 ja 250 BL. Toimitamme myös muita Bloom-kovuuksia tarvittaessa asiakkaan toivomuksesta.

Sitruskuidut

Citri-Fi Logo_w_textCitri-Fi ® sitruskuitu on appelsiinin hedelmälihasta valmistettu luontainen kasvikuitu, joka on erinomainen vedensitoja ja rasvan emulgoija. Kuidun suuren vedensidontakyvyn taustalla on patentoitu menetelmä, jolla kuiturakenne on avattu siten, että sitovaa pinta-alaa on moninkertaisesti verrattuna alkuperäiseen kuituun. Lisäksi avattu kuitu muodostaa verkkorakenteen, joka ”kaappaa” nesteen sisäänsä ja pitää sen tiukasti kuidussa molekyylisidoksilla.   Rasvansidonta- ja emulgoimiskyky puolestaan perustuu kuidun sisältämään proteiiniin.  Tuotteen valmistaa yhdysvaltalainen Fiberstar, Inc., joka on kehittänyt kuidun yhdessä Minnesotan yliopiston kanssa. Tuote on palkittu hopeamitalilla Food Ingredients Europe-messuilla vuonna 2007.

 

 

Citri-Fi® soveltuu monenlaisiin elintarvikkeisiin, kuten esim.:

 • leipomotuotteisiin (mm. kosteuden hallinta, kananmunan ja rasvan korvaaminen, lisäaineiden vähentäminen)
 • meijerituotteisiin (mm. sakeuttaminen, rasvan korvaaminen, lisäaineiden vähentäminen)
 • juomat ja mehut (sakeuttaminen, hedelmälihan lisääminen mehuihin)
 • lihatuotteet (veden ja rasvan sidonta, emulgointi, fosfaatin ja hydrokolloidien ym. lisäaineiden korvaaminen)
 • pakastetut elintarvikkeet (kosteuden hallinta, jääkiteiden muodostumisen esto)
 • salaatinkastikkeet (rasvan korvaaminen, sakeuttaminen. lisäaineiden vähentäminen)

Sitruskuitu Citri-Fi 100 (kuidun perusmuoto) on E-kooditon, ei-allergisoiva valmistusaine, jonka avulla on mahdollista alentaa reseptikustannuksia, parantaa elintarvikkeen laatua ja ravitsemuksellisia ominaisuuksia.

Lisäksi Citri-Fi®-tuoteperheeseen kuuluvat myös ns. synergiatuotteet, joilla kuidun ominaisuuksia on entisestään tehostettu yhdistämällä kuiturakenteeseen hydrokolloideja. Näitä tuotteita ovat:

 • Citri-Fi 200 (sitruskuitu + guarkumi)
 • Citri-Fi 300 (sitruskuitu + ksantaanikumi)

Leimer – paneerauskorppujauhot ja liemitysjauheet

Sata vuotta sitten perustettu saksalainen Leimer GmbH on jo viimeisen 60:n vuoden ajan erikoistunut pelkästään paneeraus- ja liemitysjauhojen sekä krutonkien valmistukseen. Korppujauhot valmistetaan itse leivotusta tuoreesta leivästä, mikä takaa erinomaisen ja tasaisen laadun.

Paneerauskorppujauhojen väri- ja raekokovalikoima on laaja ja molempia ominaisuuksia voidaan myös tarvittaessa räätälöidä asiakaskohtaisesti.  Korppujauhevalikoimasta löytyy sopivat tuotteet:

 • lihalle
 • kalalle
 • siipikarjalle
 • kasvisruokiin
 • jälkiruokiin
 • luomuruokiin

LEIMER-ff-Logo2010_CMYK_engl